We hebben verschillende programmamakers die hun programma voor ons beschikbaar hebben gesteld.

Hieronder een kleine selectie….

Zondagavondradio

 

Elke zondag van 19:00 tot 22:00 uur christelijke muziek op verzoek.

Ons enthousiaste team verzorgt wekelijks voor het slapen gaan nog even een slaapmutsje om de zondag gepast af te sluiten. Van 19:00 tot 20:00 uur het kinderprogramma waar we de verzoeken van onze jongste luisteraars laten horen en tussen 20:00 en 22:00 uur zijn de volwassenen aan de beurt. Vraag je verzoek aan via onze website door op deze link te klikken.

 

Uitzenddag: elke zondagavond

Uitzendtijd: 19:00 – 22:00

Presentatie: Arja, Jorine, Kitty, Margriet, Patrick, Rick en Sijb

 

Contact: zondagavondradio@starlighturk.nl of vul dit formulier in voor verzoekjes

Bont

Bont is een radio programma met een gebalanceerd aanbod van de beste muziek uit de jaren
60 tot op heden.
Binnen het programma is ook ruimte voor nieuw onbekend en kwalitatief goed materiaal uit
binnen en buitenland.
Heeft u nieuw materiaal dat geschikt kan zijn voor het programma, stuur het naar
janberg.radio@gmail.com

The X Vibe

Met The X Vibe vier jij je weekend. Jesse Sprikkelman en Ron Selles draaien de beste nieuwe EDM. Maar ook dance-classics en de grootste hits van dit moment komen voorbij. Het is de ideale mix om je zaterdagavond goed af te trappen. Elke zaterdagavond van 18:00 tot 19:00.

Presentatie:
Jesse Sprikkelman en Ron Selles

Contact:
Thexvibe@produ.media

Barts Guitar Platform

Een programma waar de Gitaar terug te horen is in allerlei muziekstromingen, zoals: Rock N Roll, Punk, Blues, Funk, Reggae, Soul en mee.

De Muzikale Tijd Machine

Een lekker luisterprogramma voor iedere muzikale tijdreiziger. Iedere dinsdagavond LIVE van 19:00 tot 21:00.

Studio Emmeloord

Studio Emmeloord is een “open” radioprogramma. Mauriche van der Oord presenteert LIVE in studio 3 vanuit Emmeloord een bijzonder leuk muziekprogramma. Met muziek uit de jaren ’90 beloofd dit een enorme knalshow te worden. Je kan namelijk tijdens de show gewoon bellen naar de studio en een verzoekplaatje aanvragen of LIVE op de radio iets vertellen, zoals een evenement bij jou in de buurt.
Iedere woensdagavond van 19:00 tot 21:00.

Muziektherapie

Muziektherapie is een programma van René van den Abeelen (Den Haag, 1957) die in 1972 zijn eerste programma presenteerde.

Hij maakte programma’s bij het Haagse Hofstad Radio en toen hij er zijn werk van kon maken, volgden onder meer Radio Noordzee Nationaal, Arrow Classic Rock, BNR Nieuwsradio, Radio 192 en Omroep Flevoland waar hij elf jaar lang het ochtend- en lunch-nieuwsprogramma presenteerde.

Hij was één van de eerste vier presentatoren van Radio Noordzee Nationaal, Nederlands eerste officiële commerciële radiostation, en heeft daarover een boek geschreven).

In 2016 publiceerde hij de biografie van ZZ en de Maskers gitarist Jan de Hont en in de zomer van 2019 bundelde hij zijn Facebookteksten over zijn ziekte depressiviteit in de pocket ’Tis allemaal niks’.

In 2022 verschenen ‘Negen Perfecte Vriendjes’ met al zijn kattenverhalen en ‘Maar Nou Nog Een Titel’; een verzamelbundel met allerlei korte verhalen.

Naast ‘radio’ en ‘schrijven’ modelleert hij: onder meer miniaturen van zeezenders (radioships.com) en beeldjes van katten!

Begin 2020 verhuisde hij van Almere naar het Limburgse Obbicht.

Muziektherapie is format-loos: er zijn verschillende wisselende rubriekjes maar altijd Popnieuws en Kwart Vóór; De Fab Four.

Zoals de jingle gaat: ‘zeg je weekend, zeg je Muziektherapie!’

Hits From The Heartland

The Best New Country in het hele Nederlandse taalgebied. De presentatie en samenstelling is in handen van Camille Janszen.

Tim Voor 3

Tim Voor 3 is een muziekprogramma van ongeveer 58 minuten, met muziek vanaf de jaren 80 tot aan vandaag de dag, met uitzondering van de plaat uit de Jukebox.

In elk uur korte info en 2 items,

1) een plaat uit de “Jukebox”.

2) Een “Dubbel Dre” (Andre Hazes Senior)

Nashville Country Radio

Neem een flinke dosis Country muziek (in de breedste zin van het woord), voeg daar een snufje Americana, Bluegrass, Blues of folk aan toe en je krijgt Nashville… twee uur lang lekkere muziek waarvan de hoofdmoot countrymuziek blijft. Of het nu de hits van vroeger of van nu zijn, van bekende of minder bekende artiesten uit binnen of buitenland, je kunt het hier allemaal voorbij horen komen. De presentatie en samenstelling is in handen van Astrid v/d Kaay.

Classics

Classics is een programma dat de muziek uit de jaren 60 en 70 brengt.
Deze heren nemen je mee naar de tijd van toen. Elke zondagavond van 18.oo tot 22.oo uur
Met vaste onderwerpen zoals:
Verjaardagen
De Top 3
Artiest van de week
Cover en Orgineel
Truckersong
De presentatie en samenstelling zijn in handen van Patrick van den Heuvel en Henri Hendrix.

Power Online

Power Online is een wekelijkse  live radioprogramma met interviews met event organisaties en kans op het winnen van tickets (tijdelijk i.v.m. corona niet), bijpraten met een bekende Nederlander of Vlaming, actueel (sport)nieuws en een wekelijkse weekendweerbericht met Gert de Bruijn.

We laten organisaties telefonisch aan het woord over hun te organiseren festival, beurs of ander evenement en maakt als luisteraar vervolgens kans op tickets door te reageren via www.powerdonderdag.nl.

Om 21.45 worden de winnaars bekend gemaakt en vaak worden ze ook live in de uitzending gehaald. We vinden interactie met de luisteraar erg belangrijk.

Presentatie: Erik Beks

Website: www.powerdonderdag.nl

E-mail: studio@powerdonderdag.nl

Dave Royal (Live From Liverpool)

Dave is een Engelse radioveteraan vele jaren ervaring in on-air radio-uitzendingen heeft. Hij woont in Liverpool (Engeland) en heeft in Nederland bij verschillende commerciële radiostations gezeten. Sinds kort heeft hij ook een eigen radiostation in Liverpool. Daar maakt hij LIVE zijn programma`s en heeft hij ons gevraagd om dit simultaan uit te zenden.

Dave is elke woensdag, vrijdag en zondag LIVE te beluisteren op Starlight Urk

Bob Le Roi (Red Sandsradio

Bob is vrijwel zijn hele werkzame leven een radioman geweest, te beginnen bij de Offshore Forts voor de kust op zijn geboorteplaats Whitstable op Radio City. Toen de Pirates sloten werkte hij bij SERED een elektronica- en platenmaatschappij die eigendom was van zijn schoonvader terwijl hij ophaalde covershows op BBC Radio Medway Een beetje laat op de dag toonde Radio Caroline interesse, maar voordat hij bij de schepen kon komen waren weggesleept. Bij de terugkeer van Radio Caroline werd hij uitgenodigd om enkele opgenomen programma’s te maken die werden geproduceerd door Andy Oldfield. Na zijn eigen entertainment en productie te hebben gerund trad hij weer in dienst bij de BBC als freelancer bij Radio Kent. Terwijl nog steeds bij de BBC werkte, raakte hij betrokken bij het leveren van de Ross Revenge tot 1983 – 1990 dat universeel bekend als ‘The Whitstable Navy’. Vervolgens ging hij verhuizen van de BBC naar ILR. Bob bracht vele gelukkige jaren door bij de Kent ILR Invicta Radio, programmeren, produceren en presenteren, en ingepast in een wekelijkse show voor Radio Fax in Ierland. Gebeurtenissen veranderden toen Invicta een aantal keren werd overgenomen, Bob sprong van boord om zijn eigen station Medway FM op te zetten, de laatste Britse ILR, terwijl hij vele andere stations assisteerde in heel Kent In de jaren ’90 werd Bob uitgenodigd om programma’s te presenteren op Radio London en Radio Northsea International toen ze terugkeerden van schepen voor de kust van Essex. Hij deed programma’s voor het ILR-ondersteunende netwerk Juke Box Memories, European Klassic Rock, en vervolgens lid geworden Radio Caroline werkt vanuit de Maidstone TV Studios, later Larkfield. Voor meer dan een jaar Bob was de stem van de reclamespot van Virgin Radio. Hij maakte ook programma’s voor Radio Zeemeeuw en de Stem van de Vrede. Toen Medway FM werd verkocht, werkte Bob voor DMG Radio en vervolgens GWR voordat ze overzee naar Malta waagden om Calypso FM te runnen en het station te nemen van de onderkant van de competitie naar nummer twee Bob werkte korte tijd voor BFBS TV als continuïteitsaankondiger van de transmissiecontroller. Nauwelijks radio begon hij 40 jaar na zijn vertrek radio uit de Forten te brengen. Red Sands Radio was bedacht die uitgezonden vanuit het Red Sands Fort en verder ging vanuit Whitstable Harbor in totaal acht jaar. Hoewel gunstig beoordeeld, met krampachtige lokale autoriteiten ondersteunen het besloten de aanvraag voor een volledige vergunning op te schorten. Het merk werd naar Londen gebracht en na twee proeven won Maritime Radio een volledige licentie voor de Royal Borough of Greenwich Bob werkte ook voor de krachtige Radio Mi-Amigo International waar de Red Sands Radioproductie van ‘Bob’s 60’s Splash’ keerde terug in de lucht. Het programma wordt nu uitgezonden door een aantal geselecteerde stations over de hele wereld.

Red Sands Radio is elke zondag om 13:00uur te beluisteren op Starlight Urk